L.A

Såg att jag visst glömt att blogga klart om våran Cali roadtrip vi gjorde förra året. Sista stoppet på vår drömresa var LA. Älskade denna stad, om man bortser från avstånden och bilköerna då vill säga. Har nog aldrig suttit i en bil så länge när man är på semester.
 
Här kommer mina must-do's i Los Angeles!
 
Santa Monica
Super härligt ställe med bra restauranger, shopping och en stor bred strand. Vi bodde på Shangri-La precis vid stranden. Underbart hotell med supertrevlig personal, fint poolområde och en "butique-ig" känsla. 
 
Venice beach
Går man längs med stranden från Santa Monica österut hamnar man i Venice som är motsvarigheten till London's Camden, dvs rockigt med extremt udda folk. Kul att sitta med en drink på en av strandrestaurangerna och bara people-watcha och kolla på street performance. 
Gå på ett Lakers game
Dyrt, men värt vartenda krona då detta var sjukt roligt! (även för mig som inte gillar sport) Vi spottade en del kändisar inklusive Jack Nicholson, Jack Black, Denzel Wachington och 50 cent. Kändes som att vara med i en Amerikansk film med alla cheerleaders och deras kända "kiss cam". 
 
(Jack Nicholson sitter andra till vanster i svarta klader och solbrillor)
 
Malibu
Kabba ner bilen och dra bort till Malibu för lunch och vin på Moonshadows. Sitt i vita lädersoffor och hör vågorna skvalpa.. Närmare en medlem av "Housewifes of Beverly Hills" kommer man inte. 
 
The Ivy
LA's mest kändistäta restaurang sägs det, tyvärr inte när vi var där, men det kryllade av Paris Hilton look-a-likes med chihuahor i knäna, chanel väskor och A LOT of plastic surgery. Maten var supergod och stämningen på topp! Deras berömda red velvet cake drömmer jag fortfarande om! 
Celebrity tour
Det finns så kallade "celebrity tours" man kan göra, då man åker runt i en pinsam minibuss där det med stora bokstäver står "Hollywood celeb tour!" där man får en guidad tur runt om i Beverly Hills och stannar utanför kändsarnas port för att ta bilder. Vi tyckte det kändes otroligt töntigt men starstruck som man är letade jag reda på kändisarnas adresser på nätet och skrev in det i vår GPS. Så vi körde vår egna celeb tour runt om hillsen. Vi hade en sjukt rolig eftermiddag i Bevely Hills, såg allt från Tom Cruise's mansion till Jennifer Aniston och Michael Jacksons. Lyckades även med att bli jagade av Leo DiCaprios security guard haha! 
 
Bevely Hills hotel 
Efter en eftermiddag i Bel Air (såg helt sjuka mansions) stannade vi in på Beverly hills hotell för att ta oss en drink, tror min lilla lilla cocktail kostade 200sek och tog slut på tre sippar. Dyrt, men alldeles alldeles underbart hotel fullt med artister och producenter. Det var på Beverly Hills hotell de hittade Whitney Houston död på hotellrummet. Det var lite regnigt ute så vi kunde tyvärr inte sitta i deras fina innergård, men deras polo lounge var också supermysig. 
 
 
Jag vet, jag börjar mer och mer likna en travel blog.. borde kanske skriva min egna guide bok! ;-)
Upp