More SF

Bjuder på fler härliga bilder från underbara San Fransisco.. (Jag försöker att inte lägga in samma bilder som på FB) SF är helt klart den vackraste staden i USA. China town är ett absolut måste, det är den största China town utanför Asien. Vi besökte bland annat the fortune cookie factory (där fortune cookien kom ifrån!) och åt grymt god mat.
Spårvagnarna är ju också en självklarhet när man besöker SF, dock trodde jag att de va så man tog sig runt i SF, men det visade sig bara vara en turistattraktion, alla SF-bor tar sig runt med buss som kostar 1 dollar och dumma turister som oss betalar 6 dollar single ticket för spårvagnarna. Den kändaste "åket" som startar vid Union square måste man köa ca 1 timme för.

 
 

TGIF

Det har varit dåligt med inlägg senaste veckan, har varit sååå trött efter jobbet då jag fortfarande inte har kommit över jetlaggen till 100%. Samma dag som vi landade i London anlände våren, vi har haft otroligt fint väder (we are talking t-shirt!) och visst blir livet så mycket enklare då? Och ännu bättre för att det är FREDAG! Ikväll blir det premiär på The Eagle's beer garden, då vet man att sommaren är runt hörnet! 
Bilden ovan har en liten kul bakgrundshistoria. Jag och Steve skulle gå till en bar vi blivit rekommenderade i min guide bok. Baren var beskriven som "San Fran's hippest dive bar in the coolest area" Låter ju nice tyckte vi men insåg när vi klivit in genom den svarta dörren (med en döskalle på, men där ringde ingen klocka) att vi hamnat på San Fran's troligtvis "hippaste" Hells Angels/hard rock bar. Kan inte med ord beskriva hur dessa människor såg ut, jag vågade inte en beställa drinkar i baren haha.. så Steve fick göra det istället, med sin posh Surrey accent, finskor och RL jumper haha de måste undrat om vi hamnat fel. Så vi drack ölen snabbt som fan sedan gick vi till en mer suitable bar. (Jag är verkligen ingen bar snobb, jag dricker lika gärna billig öl på en dive bar som champagne på en rooftop bar, men ibland blir det bara lite fel..)

Russian Hill & Nob Hill

När vi reser gillar vi att explora på riktigt, och det gör man ju bäst till fots. Förutom att kolla in sevärdheter brukar vi alltid spana in andra områden för att få en bättre bild av stället.  San Fran är ju väääldigt brant på många ställen så ni kan ju bara ana hur ont i asset man hade efter första dagen. Ett av våra favorit områden i San Fran som vi upptäckte var Russian Hill och Nob Hill (haha vi tyckte Nob hill var extremt roligt namn) Så himla fina gator och sagolika drömhus.
Men för att klaga lite.. "Törstiga" Londoners som är vana vid att det SKA FINNAS en pub/bar i varje gatuhörn tycker inte att USA har ett bra system för detta. I USA, including NYC, kan man gå i evigheter innan man hittar en bar. Efter ca 20 minuters letande dök en liten bar upp som sänt från Gud. 
..Där avnjöt vi varsin välförkänt öl och sög in San Fran omgivningen. Backen var så brant så det var nästan att glaset flög i backen ett par gånger, men det tillhör ju charmen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Upp