Venice things to do

Det finns massor med turistattraktioner att se och gora i Venice men manga av dom ar innomhus (sa som museum, katedraler & art galleries) men vi ville hellre spendera dagarna utomhus sa vi valde ut nagra stycken olika aktivitieter som intresserade oss mest.. Det jag alskar med att resa till nya platser ar att upptacka staden till fots, ga lite vilse, ata langa luncher och bara strosa runt. Stanna for en drink som blir fem och fa en akta kansla av staden. Top saker att gora i Venice enligt mig ar foljande 
 
Strosa runt 
Det absolut basta med denna staden ar att bara strosa runt. Det finns sa mycket att se. Vi besokte alla 6 omraden i Venice (aven de icke-turistiga) for att fa en bra kansla av staden.
 
Rialto bridge ar en kand bro. Valdigt busy och inte sa mycket att se tyckte vi, men deras food market ar vart ett besok. Har handlar the locals sin fisk och gronsaker med utsikt over the grand canal. Lite harligare sett att handla mat jamfort med vart tescos langre ner pa var gata.. Rialto market har aven manga bra restauranger brevid. 
Murano ar en o som ligger norr om Venedig. De ar kanda for sin glasindustri och glassblowing. Vart hotell erbjod oss en gratis privat glassblowing demonstation (inclusive speedboat dit och tillbaka). Spekatulart att se hur de tillverkar glas. Dock kande man sig lite pressad att kopa nagot efterat och det billigaste lag pa ca 100.. Vi kope grymma cocktail glas som var extremt overpriced men riktigt fina. 
 
 
St Marco square, ar den mest kanda platsen/torg i Venice. Dar finner du bla. St Marks basilika och det kanda klocktornet som sags ha fin utsikt over Venice. Det var for lang ko till bada nar vi var dar men squaren ar ett maste att se. Valdigt turistigt och onodigt dyrt men bra stamning pa kvallen med livemusik. 
 
Doge's palace ar vart ett besok. Det ar alltsa ett palats dar Venice alla 'doges' (paven typ) bodde och dar alla politiska beslut fattdes. Dar finns ocksa ett fangelse dar manga kanda brottslingar satt fangslade, tex. Casanova, fast han lyckades rymma
Alla detaljer var helt fantastiska
 Detta ska tydligen vara det storsta rummet i Europa
Fin utsikt over the Grand canal dar alla lyxiga hotell finns
Detta fonster var det sista brottslingarna passerade innan dom halshoggs
Inte undra pa han rymde.. 
 
Gondola ride var nog den samsta experiencen vi hade pa hela resan. Alla (forutom Ekan, vi skulle ha lyssnat pa dig!) sa att vi bara maste ta oss en gondola tur och att det ar 'sooo worth every penny'.  100 for 30 minuter (runt vart hotell i princip) med en Gondola kille som pratade i sin mobil och med sina 'jobbarkompisar' under hela turen. Som att kasta pengarna i sjon. Jag var arg som ett bi efterat, kande mig blast pa pengar. Vi hade nog extrem otur med Gondola kille men jag hade aldrig rekommenderat det. Lagg hellre pengarna pa en flaska champagne pa nagon mysig restaurang! 
 
 
#1 - - Johanna:

jättefina bilder!

Upp